Oopperamatka Ilmajoelle

12.6.2023

Matka Ilmajoelle oli onnistunut kokonaisuus, erinomaiset solistit ja hyvä tunnelma. Lilli Paasikivi oli loistava Armi. Armi nuorena roolissa oli Minna-Leena Lahti ja Vuokko Nurmesniemenä Piia Komsi (loistava laulaja, kuten myös siskonsa Anu). Liberton lähtökohtana on ollut rakentaa se Armin omien sanojen ympärille. Mukana on tuttuja menneiltä vuosilta: Kekkonen, Jörn Donner, Tarmo Manni, Ella Eronen… jotka olivat Armin ystäviä ja tukijoita ja kaikista on jäänyt historiaan monenlaisia anekdootteja.

Ilmajokisille pitää nostaa hattua. Tarvitaan valtavasti talkootyötä, että vuodesta toiseen polkaistaan näin laadukkaita produktioita. Ja aina saavat sinne eturivin taiteilijoita mukaan.

Bussikuskimme Juha oli mukava, auttavainen, joustava ja hötkyilemätön. Kyselimme mielipiteitä ja mukana olijat olivat tyytyväisiä tapahtumajärjestykseen eli että mennään eväillä ja yhdellä pysähdyksellä menomatka ja ruokailu on esityksen jälkeen. Epäilivät, että oopperassa alkaisi nukuttaa, jos syötäisiin juuri ennen esitystä. Tällä systeemillä oltiin kotona vasta noin puoli kymmeneltä. Vähän väsyneinä, mutta onnellisina. Kiitokset kaikille mukana olleille ja tervetuloa mukaan matkoillemme.