Kulttuuria 2021Heinäkuu

Badding -musikaali Paratiisi 

To 29.7.2021 klo 18 Ruissalon kesäteatteri

Liput: peruslippu 34€, eläkeläinen 29€ ja opiskelija/työtön 22€ Ilmoittautuminen puh. 040 541 3310 tai info@allergiaturku.com Maksuviite: 2107299

Musikaalissa käydään läpi Baddingin vaiherikas elämä aina kuolemaan asti. Pääosassa Baddinginä nähdään  Erik Kraemer. Muissa rooleissa nähdään mm. TV:stä tuttu Petri Lairikko, Matthau Mikojan, Elisa Lairikko, Jussi Ojanen, Christian Lairikko, Simo Stenman ja Isabella Lairikko.


Elokuu

Viidestoista Yö -musikaali 

To 5.8.2021 klo 14 Ruissalon kesäteatteri

Liput: peruslippu 34€, eläkeläinen 29€ ja opiskelija/työtön 22€ Ilmoittautuminen puh. 040 541 3310 tai info@allergiaturku.com Maksuviite: 2108052

Juice Leskinen oli nerokas laulaja ja lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija. Musikaali on kunnianosoitus hänen elämäntyölleen. Pääosassa nähdään nykyään Turussa vaikuttava upea artisti ja muusikko Matthau Mikojan. Mikko Alatalona loistaa turkulainen Erik Kraemer. Muissa rooleissa esiinyvät mm. Elisa Lairikko, Simo Stenman, Sonja Lairikko, Jussi Ojanen, Jani-Matti Kemppinen, Tuomas Viiliäinen ja Petri Lairikko.

Syyskuu

Taidetta ja allergiaa tapahtuma

To 2.9.2021 klo 17 Turun taidemuseo, Aurakatu 26, Turku

Museokierros ja tietoiskuja allergiaperheille Puolalanmäellä

-anafylaksia tietoisku/adrenalin-injektorin käyttöopastus Tarja Kivelä

-hyvinvointirastit 

-arpajaiset , arpa 2€, kolme arpaa 5€

-museokierros, taidemuseon henkilökunta 

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset 31.8. mennessä puh. 040 541 3310 tai info@allergiaturku.com

Lokakuu

Nokia  

Pe 8.10.2021 klo 19 Turun kaupunginteatteri 

Liput: peruslippu 47€, eläkeläinen 44€, opiskelija/työtön 25€.

Ilmoittautuminen puh. 040 541 3310 tai info@allergiaturku.com Maksuviite: 1204216

Jorma Ollila on täynnä unelmia lähtiessään kehittämään kumisaappaista tunnettua Nokiaa. Hän haluaa tehdä siitä Suomen ensimmäisen aidosti globaalin suuryhtiön. Mies onnistuu, mutta kun maailma muuttuu, alkaa maa järkkyä yrityksen alla.

Niin kuin taivaassa

La 30.10.2021 Helsingin kaupunginteatteri

Lähtö Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturilta 10 klo 10.00 

Esitys alkaa klo 13.00, esityksen jälkeen paluu Turkuun.

Matkan hinta 130€

Ilmoittautumiset: 040 541 3310  tai info@allergiaturku.com . 

Maksuviite: 2110309

Musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola, ja musiikista vastaa Ruotsin tunnetuin Euroviisu-säveltäjä Fredrik Kempe.

Marraskuu

Illallinen

La 20.11.2021 Hämeenlinnan Kaupunginteatteri

Lähtö Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturilta 10 noin klo 10.00, lähtöaika tarkentuu lähempänä tapahtumaa. 

Esitys alkaa klo 13.00, esityksen jälkeen paluu Turkuun.

Matkan hinta 80€

Ilmoittautumiset: 040 541 3310  tai info@allergiaturku.com . 

Maksuviite: 2111201

Herman Kochin menestysromaanin pohjalta dramatisoitu näytelmäIllallinen on kahden pariskunnan ympärille kiertyvä psykologinen trilleri,
joka nähdään kantaesityksenä Hämeenlinnassa.

Paul ja Claire tapaavat Paulin veljen Sergen ja hänen vaimonsa Babetten hienossa ravintolassa. Heidän teini-ikäiset poikansa ovat sekaantuneet järkyttävään tapahtumaan.
Salaisuudet paljastuvat ja jännitteet kasvavat ruokalaji ruokalajilta.

Rooleissa Mikko Leskelä, Liisa Peltonen, Janne Virtanen, Sinikka Salminen, Birgitta Putkonen, Aleksi Rantanen

Esityksen  kesto n. 2h sisältää väliajan.Ilmajoen Musiikkijuhlat / Hiljaiset perivät maan - ooppera Lapuanliikkeestä on siirretty seuraavaan kesään la 11.6.2022

Lähtö Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturilta 10 klo 07.30. 

Esitys alkaa klo 13.00, sen jälkeen lounas ja paluu Turkuun.

Matkan hinta 130€ + oopperalounas Kestikartanossa 28€

Ilmoittautumiset: 040 541 3310  tai info@allergiaturku.com . 

Maksuviite: 136204

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.  

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos.           Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Taattua Jukka Linkolaa

Monipuolisena musiikin ammattilaisena tunnettu säveltäjä, taiteilijaprofessori Jukka Linkola on vuosien varrella säveltänyt niin orkesteriteoksia, konserttoja ja oopperoita kuin musikaaleja ja jazzmusiikkia. Linkolan aiemmista oopperoista tunnetaan mm. Suomen kansallisoopperan tilaamat Elina ja Robin Hood  sekä suosittu baletti Ronja Ryövärintytär. Michiganin Pine Mountain Festivalille Linkola sävelsi kaivosoopperan Rockland. Säveltäjän edellinen ooppera oli Limingassa ja musiikkitalossa menestyksellisesti esitetty AbrahaminpidotHiljaiset perivät maan on Linkolan kahdestoista oopperateos.

- Aion sävellystyössäni käyttää  periaatteita, jotka ovat itselleni luontevia ja läheisiä. Näihin lukeutuvat  väkevä melodinen kuljetus, rikas harmoninen kudos, rytminen iskevyys ja musiikillisten tunnelatausten vastaanpanematon voima. Vastakohtana kuulakas melodinen virta  siivittää dramaattisen tarinan herkkiä osa-alueita ja luo vokaalisia suvantoja aarioineen. Musiikki on oivallinen väline vahvojen rakkauden tunteiden näyttämölliseen ilmaisuun. Musiikissani kuuluvat myös jykevä pohjalaisuus ja draivillinen tanssillisuus. Ilmajoen Musiikkijuhlien kuoro on suuressa roolissa uudessa oopperassa. Tällainen suuri kansallinen aihe on tärkeä tuoda parrasvaloihin juuri meidän ajassamme. Kysymme tänään, mihin maailma on menossa? Laajamuotoinen musiikkiteatteri on oivallinen tapa herättää tärkeitä ajatuksia ja historiaan nojaavaa monimuotoista pohdintaa. Vain ihminen voi vastata kysymyksiimme, ei pelkkä aate. Olen iloinen, että Ilmajoki antoi tämän tilaisuuden meidän tarinallemme, Jukka Linkola toteaa.

Kesällä 2021 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.