Neuvonta

Kuva Gerd Altmann Pixabay

Yhdistyksen allergia- ja astmaneuvonta

Yhdistyksemme antaa jäsenilleen allergia- ja astmaneuvontaa ma, ti ja to 12-14 numerossa 040 744 6414 (puheluiden hinta normaalin puhelin maksun verran). Yhteydenotot muina aikoina sähköpostitse: toiminnanjohtaja@allergiaturku.com. Vastaamme sähköposteihin muutaman päivän sisällä.

Voit myös varata henkilökohtaisen neuvonta-ajan, jos kaipaat ohjausta lääkkeenotossa, PEF-puhallustekniikassa tai haluat keskustella rauhassa.

Neuvontapalvelut ovat jäsenille maksuttomia.

Valtakunnallinen neuvonta

Allergia- ja astmaneuvonta

puh. 0600 14 419, ma, ti, ke klo 9–13 ja to klo 13–17

puhelun hinta 0,87 € /min + pvm. Neuvontaa myös sähköpostitse jäsenille: Kirjaudu palveluun: www.allergia.fi/jäsenextra (sivun yläosassa). Jäsennumero toimii käyttäjätunnuksena ja postinumero salasanana. Sähköpostilinkki löytyy kohdasta – Kysy asiantuntijalta.

Kosmetiikka- ja ihoneuvonta

Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen ylläpitämä Allergiaportaali on nyt uudistunut! Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi Tutustu palveluun https://www.kosmetiikka-allergia.fi/

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

Ruoka-allergianeuvonta 

Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja elintarviketietoa saat maksutta Erimenu.fi-verkkopalvelusta. Rekisteröitymättä voit suodattaa sisältöä yleisillä ruokavalioilla, ruokakategorioilla tai kirjoittamalla nimeä. Rekisteröityen voit tallentaa ruokavalioita ja suodattaa tarkasti omilla rajoitteillasi. Erimenun on kehittänyt ja sitä ylläpitää ruoka-allergioiden ammattilainen Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys, STEAn tuella. 

Voit myös ottaa yhteyttä maksuttomaan valtakunnalliseen ruoka-allergianeuvontaan. Yhteystiedot: ma-to klo 10-14 tai sopimuksen mukaan, 045 235 2861 tai ruoka-allergia@kolumbus.fi (www.pirkanmaanallergia.fi)

Sosiaaliturvaneuvonta

puh. 045 114 4459
ke klo 10-14
risto.heikkinen@allergia.fi

Erityissuunnittelija Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvätyhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin. Lisäksi häneltä voi pyytää apua tukien hakemiseen ja muutoksenhakuun sähköpostitse.