Tietoa yhdistyksestä

Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton alainen paikallisyhdistys.  Tavoitteemme on edistää allergiaa ja astmaa sairastavien ihmisten ja heidän läheisiensä elämänlaatua ja parantaa heidän tasa-arvoista kohteluaan yhteiskunnassa. Yhdistys pyrkii lisäämään allergianäkökulman huomioon ottamista, edistämään arjessa selviytymistä eri elämänvaiheissa, tukemaan kokonaisvaltaista hoitoa, luomaan toiminta- ja vaikutusmahdollisuuksia jäsenille sekä vapaaehtois- ja vertaistoimijoille sekä toimimaan alueellisena edunvalvojana. 

Yhdistys jatkaa allergiaohjelman mukaista toimintaa, jossa toiminnan pääviestit ovat: 

  • Tue terveyttä, älä allergiaa
  • Vahvista sietokykyä
  • Asennoidu allergiaan uudelleen. Älä vältä allergeeneja turhaan.
  • Tunnista ja hoida vakavat allergiat ajoissa. Estä pahenemisvaiheet.
  • Paranna ilman laatua. Tupakka pois

Jäsenille suunnatut allergia- ja astmaneuvonta ja -tiedotus sekä vertaistuki ovat yhdistyksen tärkeimmät peruspalvelut ja niitä toteutetaan  mahdollisimman tehokkaasti. Peruspalveluita suunnataan erityisesti työikäisille, lapsiperheille ja ikäihmisille. 

Yhdistyksellämme on takanaan pitkä historia, josta voit lukea tarkemmin alla olevasta linkistä.

Toimialue:

AURA, KAARINA, KEMIÖNSAARI, KOSKI TL, KUSTAVI, LAITILA, LIETO, LOIMAA, MASKU, MARTTILA, MYNÄMÄKI, NAANTALI, NOUSIAINEN, ORIPÄÄ, PAIMIO, PARAINEN, PYHÄRANTA, PÖYTYÄ, RAISIO, RUSKO, SALO, SAUVO, TAIVASSALO, TARVASJOKI, TURKU, UUSIKAUPUNKI JA VEHMAA.