Tapahtumat 2019

Lokakuu

Pe. 4.10. klo 19:00 Stand-up Turku! -festivaali Antti Haapala, Andre Wickström, Tommi Tuominen ja Anitta Ahonen

LOPPUUNMYYTY

W&T Comedy ♥ Turun Kaupunginteatteri
Näyttämö: Pieni näyttämö
Ikäraja: K-18 
Kesto: n. 2 h

lmoittautumiset 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com. Liput: perusliput 28€, eläkeläiset  26€, opiskelijat  ja työttömät 19€. Maksuviite: 4 10195.

Anafylaktisten lasten vanhemmat HUOM!

Vertaisryhmä kokoontuu yhdistyksen toimistolla, Aurakatu 22 A 1, Turussa, lauantaina 12.10. klo 16:00. 

Su 13.10. klo 15-16.30 Perheretki Tuorlan Planetaarioon

Retki on maksuton Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen jäsenille, muille maksu on 5€ henkilö. Ilmoittautuminen 3.10 mennessä yhdistyksen toimistolle info@allergiaturku.com tai 02 251 5748. Etusijalla lapsiperheet!

Aika-avaruuden arvoitus kertoo animaation keinoin painovoimasta ja yleisestä suhteellisuusteoriasta niin, että kaikki ymmärtävät, mistä näissä on oikeataan kyse. Velhokoulun oppilas Limbradur saapuu Einstein museoon sen sulkeuduttua ja kohtaa siellä paikan vartijarobotti Albyn.Tästä alkaa huima tarina, missä uppoudutaan painovoiman mysteeriin.

To. 17.10 klo 18:00 Astman omahoitoilta

Sairaanhoitaja Mirva Vuorimaa antaa vinkkejä ja neuvoja astman omahoitoon yhdistyksen toimistolla Aurakatu 22 A 1. Tilaisuus on ilmainen Allergia- ja Astmayhdistyksen sekä Hengitysyhdistyksen jäsenille, muille hinta 5€. Ilmoittautumiset 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com.

La 19.10 klo 19:00 Pieni merenneito

Paikka: Helsingin kaupunginteatteri

Hinta: Aikuiset 110 euroa lapset 60 euroa, sisältää bussikuljetuksen Turku-Helsinki-Turku. Maksuviite 19101. Lähto klo 16:00 Turun linja-autoasemalta, tilausajolaituri 10.

Ilmoittautumiset 02 251 5748, info@allergiaturku.com tai oheisella ilmoittautumislomakkeella.

Syksyllä 2019 Helsingin Kaupunginteatterin suuri näyttämö muuttuu vedenalaiseksi taikamaailmaksi, kun lumoava Disney-suurmusikaali Pieni merenneito saapuu Helsinkiin. Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa.

Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja ui nyt vihdoin katsojien sydämiin myös Helsingissä. Ohjaajana mies Kinky Boots -menestysmusikaalin takaa – Samuel Harjanne.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Musiikki Alan Menken, laulujen sanat Howard Ashman & Glenn Slater sekä käsikirjoitus Doug Wright. Perustuu H. C. Andersenin satuun ja Disney-elokuvaan (tuottajat Howard Ashman ja John Musker, käsikirjoitus ja ohjaus John Musker ja Ron Clements)

Alkuperäinen tuotanto Disney Theatrical Productions

Esitysoikeuksia valvoo Music Theatre International (Europe)

La 26.10. klo 14 Don Juan LOPPUUNMYYTY
Paikka: Turun kaupunginteatteri, pieni näyttämö. 
Liput: perusliput 39€, eläkel. 37€, opisk. ja tyött. 23€, maksuviite 26107. Ilmoittautumiset 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com

Marraskuu

Pe 1.11. Tuoksuton päivä

Mahdollisesta ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin internetsivuilla ja facebookissa.

Ke 13.11. Ihoviikon Kosmetiikka –ilta klo 18.00

Wiklundin apteekista asiantuntija tulee kertomaan apteekkikosmetiikasta. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilta on jäsenille maksuton, muille 5€. Ilmoittautuminen 11.11. mennessä yhdistyksen toimistolle info@allergiaturku.com tai 02- 2515748.

La 30.11. klo 14:00 Musikaali Amélie

Paikka: Turun kaupunginteatteri, päänäyttämö

Ilmoittautuminen 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com.

Liput: perusliput 57€, eläkeläiset 52€, opiskelijat/työttömät 35€. Maksuviite: 30 11193.

AMÉLIE

Supervoimana mielikuvitus

Amélie on iloa ja onnenkipinöitä sinkoileva musikaali, joka kutsuu katsojan mukaansa maailman romanttisimpaan kaupunkiin. Pariisissa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi. Vastaan voi tulla mitä vain, kun antaa mielikuvituksen viitoittaa tietä!

Amélie Poulainin yksinäinen, säästöliekillä eletty lapsuus kasvattaa hänen mielikuvituksestaan roihuavan voiman. Aikuisena Amélie käyttää kaiken tarmonsa ja luovuutensa levittääkseen hyvää mieltä ympärilleen ja vauhdittaakseen naapuruston lemmensuhteita. Mutta kun kyseessä ovat Amélien omat rakkausasiat, vetäytyy nuoren naisen sydän äkisti sykkyrälle. Ujon, mutta kekseliään Amélien ja mysteerimiehen välille kehittyy kissa-hiiri-leikki, jonka katsoja toivoo sydämensä pohjasta johtavan onnelliseen loppuun.

Maailmalla ihastuttanut musikaali ensi kertaa Suomessa

Amélie-musikaali perustuu 2001 ilmestyneeseen, Jean-Pierre Jeunet’n ohjaamaan romanttiseen ranskalaiseen komediaelokuvaan. Musikaalin, kuten elokuvankin, sävellykset ovat Daniel Messén, sanoitukset Messén ja Nathan Tysenin ja näytelmän on kirjoittanut Craig Lucas. Musikaali sai kantaesityksensä Berkeley Repertory Theatressa syyskuussa 2015. Broadwaylla New Yorkissa se nähtiin maaliskuussa 2017. Syyskuussa 2019 musikaali taikoo ensimmäisenä Suomessa Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöstä Pariisin. Katsojille se tarjoaa pyrähdyksen romanttiseen seikkailuun, jonka jälkeen Aurajoki näyttää erehdyttävästi Seineltä.

https://teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/ohjelmisto/amelie

Joulukuu

Su 1.12. Allergiaperheiden päivä Huvimaa sisäleikkipuistossa Piispanristillä

Vanhemmille on luvassa verkkovälitteisiä asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskustelua ja kokemusten jakamista allergiaperheen arjesta. Lapset saavat viettää illan sisäleikkipuistossa temppuillen. Ilmoittautuminen 20.11. mennessä yhdistyksen toimistolle info@allergiaturku.com tai 02- 2515748. Tilaisuus on yhdistyksen jäsenille maksuton, muille 10€/perhe.

3.-4.12. Matka Tallinnan joulumarkkinoille

Aika: ti – ke 3. – 4.12.

Hinta: noin 190 euroa sisältää bussikuljetuksen, laivamatkat ja aamiaiset sekä hotellimajoitus kahden hengen huoneessa hotelli Hestia Hotel Europassa.

Ilmoittautuminen yhdistyksen toimistolle info@allergiaturku.com tai 02- 2515748.

Maksuviite: 34128.

To 12.12. klo 19:00 TFO Joulukonsertti Riemuitkaa

Paikka: Turun Tuomiokirkko

Liput: perusliput 24€, eläkeläiset 19€, opiskelijat/työttömät 9€. Ilmoittautuminen 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com Maksuviite: 12124.

RIEMUITKAA

Edward Ananian-Cooper, kapellimestari 
Tuuli Lindeberg, sopraano 

Arcangelo Corelli: Joulukonsertto g-molli 
Johann Sebastian Bach: Jauchzet Gott in allen Landen BWV 51
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 5 “Uskonpuhdistus” 

Riemuitkaa! Klassisen musiikin teokset siivittävät kuulijan joulunajan tunnelmaan Tuomiokirkossa. Corellin konsertto on italialaisen barokin koristeellinen taidonnäyte ja ehdoton adventin ajan kulmakivi. Bachin kirk-kokantaatti kehottaa ”riemuitsemaan Jumalaa kaikkialla” ja teoksen tulkitsee barokkispesialisti, upeaääninen Tuuli Lindeberg. Illan päättävä Mendelssohnin juhlava Uskonpuhdistus-sinfonia on täynnä eloa ja iloa. 

Tammikuu 2020

La 18.1.2020 klo 14:30 Notre Damen kellonsoittaja

Paikka: Tampereen teatteri

Olemme varanneet lippuja Notre Damen kellonsoittajaan lauantaille 18.1.2020. Hinta- ja muut tiedot ilmoitamme myöhemmin. Ilmoittautua voi kuitenkin jo nyt: 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com 

NOTRE DAMEN KELLONSOITTAJA

Suurmusikaali ensimmäistä kertaa Suomessa!

Notre Damen kellonsoittaja jatkaa Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarjaa. Musikaali saa Suomen kantaesityksen 13. ja 14. syyskuuta 2019 päänäyttämöllä.

Notre Damen kellonsoittaja perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansatempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen mutta epämuodostunut hirviö. Kyttyräselkäisenä hylkiönä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.Musikaalin on luonut Oscar-palkittu kaksikko, Alan Menken (mm. Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö) ja Stephen Schwartz (mm. Egyptin prinssi, Pocahontas) sekä PeterParnell. Lumoava musiikki perustuu Disney-elokuvan musiikkiin sekä musikaalia varten sävellettyyn musiikkiin. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

Suosittelemme musikaalia kaikille yli 7-vuotiaille.

https://tampereenteatteri.fi/naytelma/notre-damen-kellonsoittaja/

Maaliskuu

La 21.3.2020 klo 14:00 Don Giovanni

Paikka: Suomen kansallisooppera- ja baletti

Ainoastaan 10 esitystä!

Hinta ja muut tiedot varmistuvat vasta myöhemmin. Ilmoittautua voi kuitenkin jo nyt!

Viettelevään oopperaan lankeaa jokainen

Kyltymättömälle Don Giovannille kelpaavat kaikki, sekä Elvira että hänen palvelijattarensa ja maalaishäiden morsian. Kun Don Giovanni tappaa yhden uhrinsa isän, alkaa tapahtumasarja, joka vie viettelijän vääjäämättä kohti julmaa kohtaloaan.

W. A. Mozartin Don Giovanni on yksi maailman mestarillisimmista oopperoista. Ajattomasti helmeilevä musiikki ja hersyvät teemat nähdään nyt uutena tulkintana, jonka ohjaa teatterimaailmasta tuttu Jussi Nikkilä. Luvassa on karnevalistista iloa, himoa ja huumoria.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

La 13.6.2020 klo 13:00 Ilmajoen Musiikkijuhlat / Hiljaiset perivät maan - ooppera Lapuanliikkeestä

Hinta- ja muut tiedot ilmoitamme myöhemmin. Ilmoittautua voi kuitenkin jo nyt: 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.  

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Taattua Jukka Linkolaa

Monipuolisena musiikin ammattilaisena tunnettu säveltäjä, taiteilijaprofessori Jukka Linkola on vuosien varrella säveltänyt niin orkesteriteoksia, konserttoja ja oopperoita kuin musikaaleja ja jazzmusiikkia. Linkolan aiemmista oopperoista tunnetaan mm. Suomen kansallisoopperan tilaamat Elina ja Robin Hood  sekä suosittu baletti Ronja Ryövärintytär. Michiganin Pine Mountain Festivalille Linkola sävelsi kaivosoopperan Rockland. Säveltäjän edellinen ooppera oli Limingassa ja musiikkitalossa menestyksellisesti esitetty AbrahaminpidotHiljaiset perivät maan on Linkolan kahdestoista oopperateos.

- Aion sävellystyössäni käyttää  periaatteita, jotka ovat itselleni luontevia ja läheisiä. Näihin lukeutuvat  väkevä melodinen kuljetus, rikas harmoninen kudos, rytminen iskevyys ja musiikillisten tunnelatausten vastaanpanematon voima. Vastakohtana kuulakas melodinen virta  siivittää dramaattisen tarinan herkkiä osa-alueita ja luo vokaalisia suvantoja aarioineen. Musiikki on oivallinen väline vahvojen rakkauden tunteiden näyttämölliseen ilmaisuun. Musiikissani kuuluvat myös jykevä pohjalaisuus ja draivillinen tanssillisuus. Ilmajoen Musiikkijuhlien kuoro on suuressa roolissa uudessa oopperassa. Tällainen suuri kansallinen aihe on tärkeä tuoda parrasvaloihin juuri meidän ajassamme. Kysymme tänään, mihin maailma on menossa? Laajamuotoinen musiikkiteatteri on oivallinen tapa herättää tärkeitä ajatuksia ja historiaan nojaavaa monimuotoista pohdintaa. Vain ihminen voi vastata kysymyksiimme, ei pelkkä aate. Olen iloinen, että Ilmajoki antoi tämän tilaisuuden meidän tarinallemme, Jukka Linkola toteaa.

Kesällä 2020 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.