Matkustus

Yhteisöllinen karttapohja Erimeno

EriMeno.fi luotiin helpottamaan ruoka-allergisten ja muiden erityisryhmien (liikunta-, näkö-, kuulorajoitteiset, allergiset ja astmaatikot sekä lapsiperheet) arkea. Se on karttapohjainen ja käyttäjiensä päivittämä verkkopalvelu.

Rekisteröitymättä voi etsiä maksutta tietoa erityisruokavalioita tai esteettömyyttä huomioivien ravitsemus-, majoitus- ja matkailuyritysten palveluista (kahvilat, ravintolat, myymälät, pitopalvelut, majoitusyritykset). Kohteita on myös mahdollista suodattaa eri kriteerien perusteella (ruokarajoitteet, kohdetyyppi, esteettömyys). EriMenoon voi hakea suodatuskriteeriksi Erimenuun tallentamansa oman ruokavalion. Rekisteröitymällä pääsee lisäämään uusia kohteita sekä päivittämään, kommentoimaan ja tykkäämään jo nähtävillä olevia paikkoja. EriMeno julkaistaan lähiaikoina, mutta se toimii lähes käyttövalmiina jo nyt. Toivotaan, että ihmiset lähtevät jakamaan ahkerasti tietojaan hyvistä kohteista.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys on kehittänyt palvelut RAY:n tuella yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton, Keliakialiiton ja Tampereen Teknillisen Yliopiston kanssa. Teemme myös Sydänmerkki-yhteistyötä Sydänliiton ja Diabetesliiton kanssa.

Pääsette tutustumaan verkkopalveluihimme osoitteessa www.erimenu.fi ja www.erimeno.fi.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jonna Nurminen, erimenu@kolumbus.fi, 050-442 0880.

Gluteenittoman nettiyhteisön kokemuksia ruokapaikoista